Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra februar 20, 2013

Hva hjertet begjærer - helt uten sukker:)

Jeg har forsøkt å bake med stevia, og det fungerte faktisk helt utmerket! Sjokoladekake er en av mine absolutte favoritter, men den inneholder dessverre svært mye sukker. For mye sukker er som kjent ikke av det gode, så derfor er stevia en kjærkommen nyhet, for alle, men selvsagt spesielt for folk med overvekt og diabetes. I motsetning til kunstig sukker, som kan ha mange skadevirkninger, er steviosa helt naturlig. Søtstoffet kommer fra den naturlige søte planten stevia, gir ingen blodsukkerstining og ingen kalorier.  Stevia er en urt som er naturlig søt og helt uskadelig. Les mer om stevia HER Jeg var likevel svært spent på hvordan den ville fungere som sukkererstatning. Steviosa oppfører seg annerledes enn sukker og kan f.eks ikke brukes til å lage eggedosis. Steviosasukker er dessuten mye søtere enn vanlig sukker, så dersom man bruker en oppskrift basert på vanlig rørsukker, må mengden reduseres kraftig. En siste utfordring er at steviosa har en litt bitter etters