Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra februar 14, 2015

Fortsatt en glad laks?

Uttrykket en glad laks er godt innarbeidet i det norske språket. Vi ser for oss en sprell levende kar som glitrer i sola der den spretter som ei fjær opp norske elver med rent, krystallklart vann. Og på middagsbordet; sunn og rødrosa i kjøttet, så full av omega 3 og gode proteiner at du knapt kan finne noe bedre å putte i munnen. Så kan man spørre seg om det er slik, eller om laksen har sluttet å smile? Fotokilde: Vosskajakklubb.com Vi har alle hørt om lakselus og vet hvor livredde man er for at oppdrettslaksen skal rømme fra oppdrettsanlegg og besmitte den dyrebare villaksstammen med sykdom. I neste omgang spiser vi den samme oppdrettslaksen, eller ørreten,  med god appetitt. Er ikke det et paradoks? Under uværsraidet nylig rømte ca. 90.000 regnbueørret fra Sjøtroll Havbruk sitt anlegg på Vestlandet (les mer HER ).  Eieren av oppdrettsanlegget forteller til Bergens Tidende at fisken 19. desember ble behandlet med lusemiddelet Slice. Etter en slik behandling kan ikke fisken