Det er lett å tenke at vegansk matlaging er vanskelig og krever rare, dyre råvarer, men det stemmer ikke nødvendigvis. Denne veganske krydderkaken er laget i ei handvending av det du har på kjøkkenet! Dette trenger du hvis du lager den i ei brødform (vil du ha den i ei rund form, er det bare å doble oppskriften): 1,5 dl. sukker, 75 g. melkefritt smør, vel 2 dl. hvetemel, 3 ts. bakepulver, 3 ts. vaniljesukker, 1 teskje ingefær, 1 ts. gurkemeie, 1 ts. kanel, 1 ts nellik, ca. 3 dl. vann. Bland vann og sukker, og ha i smeltet smør. Mel, krydder, bakepulver og vaniljesukker.... ...siktes i Rør rundt og spe på med vann. Hell i forma. Stek på 180 grader, i ca. en halv time. La den avkjøle og dekk godt til, slik at den ikke blir tørr. Så kan den f.eks pyntes med bringebær og melisdryss, og så er den ferdig:)