Det er lett å tenke at vegansk matlaging er vanskelig og krever rare, dyre råvarer, men det stemmer ikke nødvendigvis. Denne veganske krydderkaken er laget i ei handvending av det du har på kjøkkenet!
Dette trenger du hvis du lager den i ei brødform (vil du ha den i ei rund form, er det bare å doble oppskriften):
1,5 dl. sukker, 75 g. melkefritt smør, vel 2 dl. hvetemel, 3 ts. bakepulver, 3 ts. vaniljesukker, 1 teskje ingefær, 1 ts. gurkemeie, 1 ts. kanel, 1 ts nellik, ca. 3 dl. vann.
Bland vann og sukker, og ha i smeltet smør.
Mel, krydder, bakepulver og vaniljesukker....
...siktes i
Rør rundt og spe på med vann.
Hell i forma.
Stek på 180 grader, i ca. en halv time.
La den avkjøle og dekk godt til, slik at den ikke blir tørr.
Så kan den f.eks pyntes med bringebær og melisdryss, og så er den ferdig:)
Kommentarer
Legg inn en kommentar