Rips, rabarbra, bringebær, solbær.. Det kommer mye godt fra hagen. Akkurat nå henger ripsbærene der på sitt rødeste og mest fristende, så her kommer en superenkel, og litt sunnere oppskrift som kanskje kan bidra til å bringe dem fra hagen - til magen:)
Ripskake! Ferdig pyntet med et dryss av sukrinmelis.
Ingredienser:
ca. 500 gram rips
1 egg
Litt under 1/2 kopp steviasukker
1 kopp smeltet smør
2 kopper mel (hvetemel eller speltmel)
2 ts. bakepulper
2ts. vaniljesukker
ca. 1 glass vann
Sukrinmelis
Egget og steviasukkeret vispes til eggedosis. Ha i 1 kopp smeltet smør og visp det sammen. Sikt i melet, bakepulveret og vaniljesukkeret og ha i vann til røren er passe. Ha i bærene og rør forsiktig rundt (dersom du da ikke ønsker et helrosa resultat).
Jeg har tidligere hatt problemer med å lage eggedosis av stevia, men med denne typen (se under) er det veldig enkelt.
Steviasukker lages av steviaplanten, og er et 100% naturlig søtstoff uten kalorier, og uten påvirkning på blodsukkeret. Les mer om stevia HER |
Fordeler med spelt, kontra hvete, sies å være lavere glykemisk indeks. Speltmel får altså blodsukkeret til å stige i mindre grad enn hvete. Det skal også være mer lettfordøyelig. Det inneholder også litt mer protein enn hvete, for de som måtte være opptatt av sånt;)
Jeg bruker alltid økologiske egg, eller i det minste fra frittgående høner. Det skyldes i første rekke dyrevernhensyn, men også hensynet til natur og næringsinnhold spiller inn. Fordelen med økologisk egg (og økologiske produkter generelt) finner du HER
Når røren er ferdig has bærene i. Rør lett om.
|
Kaken stekes i ca. 25-30 minutter, på 180 grader.
Jeg pyntet kaken med et lett dryss sukrinmelis og litt bær. Steviasukker og sukrinmelis fås kjøpt i alle helsekostforretninger, hos VITA og i noen matvarebutikker med utvidet sortiment. Med sukrinmelis er det også enkelt å lage glasur.
Rips er rik på C-vitaminer og antioksidanter. Den vokser opprinnelig vilt, men har vært kjent dyrket i Norge siden 1700-tallet.
Denne oppskriften passer selvsagt til alt av bær, og også det meste av frukt. Jeg har til og med laget en variant med nektariner, og det ble slett ikke så ille, det heller:)
Ser ut som en kake som er perfekt for en vennindekveld :-) klem fra mæi!
SvarSlettJa, jeg tror den kan fungere greit;) Klem tilbake:)
SvarSlett