Sveler er norsk tradisjonsmat fra vest, og en god erstatning for vafler. Egentlig er de også enklere å lage. Jeg tok utgangspunkt i en vegansk oppskrift jeg fant HER, og laget min egen vri😋
Oppskriften under (fra vegetarbloggen.no) var utgangspunktet. Jeg kuttet ut soyamelk og soyayoghurt og erstattet det med vann og et raspet eple. Eple gir syrlighet, på samme måte som yoghurt, og resultatet blir lettere og friskere. Jeg brukte et norsk eple, de er fantastiske nu - skikkelig søte og syrlige💓
Jeg blandet først vann, sukker, eddik og raspet eple. Deretter siktet jeg i resten. Jeg lot røra stå i kjøleskapet i noen timer, slik at den fikk svelle.
Så var det bare å steke. 2 store spiseskjeer røre per svele var passe. Litt olje til steking må til. Jeg brukte solsikkeolje. Hva man bruker er hipp som happ, men kaldpressede oljer skal helst ikke varmes opp, så det bør man unngå.
Det gikk ganske fort. Og deretter gjensto bare det hyggeligste😀💗
Oppskriften under (fra vegetarbloggen.no) var utgangspunktet. Jeg kuttet ut soyamelk og soyayoghurt og erstattet det med vann og et raspet eple. Eple gir syrlighet, på samme måte som yoghurt, og resultatet blir lettere og friskere. Jeg brukte et norsk eple, de er fantastiske nu - skikkelig søte og syrlige💓
Denne oppskriften var utgangspunket, men jeg kuttet soyaproduktene og la til 1 eple og 1 teskje vaniljesukker. Alle ingrediensene. |
Jeg blandet først vann, sukker, eddik og raspet eple. Deretter siktet jeg i resten. Jeg lot røra stå i kjøleskapet i noen timer, slik at den fikk svelle.
Så var det bare å steke. 2 store spiseskjeer røre per svele var passe. Litt olje til steking må til. Jeg brukte solsikkeolje. Hva man bruker er hipp som happ, men kaldpressede oljer skal helst ikke varmes opp, så det bør man unngå.
Det gikk ganske fort. Og deretter gjensto bare det hyggeligste😀💗
Kommentarer
Legg inn en kommentar