Vegetarianer, veganer, laktoseintolerant eller eggeallergiker? Denne kaka er lett å lage og passer de fleste💚
Ingredienser:
150 gram melkefritt smør
3 dl. sukker
4 toppede spiseskjeer kakao
4 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
4 1/2 dl. hvetemel
4 1/2 - 5 dl. vann (eller vegansk melk, f.eks havremelk, soyamelk eller mandelmelk)
Det kan også være greit å ha i en knivsodd salt dersom man bruker usaltet smør.
Steketid: 40-45 min på 180 grader.
Smelt smør og bland i sukker.
Ha i kakaoen og bland godt.
Rør inn vann og sikt i det tørre.
Ha i mer vann og rør det godt sammen. Det kan være nødvendig å bruke mikser hvis det blir klumper, men har man i nok vann underveis er det ofte nok å bare røre det sammen for hånd.
For at kaken skal bli saftig er det viktig at den inneholder nok vann (eller vegansk melk). Når du har den i forma skal den ligne mer på røre enn på deig.
Sett i ovnen på 180 grader og la den steke til den er ferdig. Det tar 40-45 min. på min ovn, men vil nok variere fra ovn til ovn. Test med en fyrstikk el.l. Når det ikke er deigrester på fyrstikken, da er kaken ferdig!
La den avkjøle litt under et kjøkkenhåndle. Ha på glasur før den er helt kald. Venter man for lenge kan den bli tørr. Det er også viktig å dekke den til med folie eller lokk, og sette den kjølig straks.
Glasur av 1 stor ss. smør, 1 teskje vaniljesukker, litt sterk kaffe, kakao og melis. Ikke ha i for mye kaffe på en gang, da kan man ende opp med veldig mye glasur😁
Ha på glasur, pynt etter ønske, og spis😋 Lykke til 💖!
Kommentarer
Legg inn en kommentar